Lameloverkapping Restaurant De Goede Gooier
Lameloverkapping Restaurant De Goede Gooier
Restaurant De Goede Gooier in Blaricum kan dankzij een permanente lameloverkapping het terras langer gebruiken in de verschillende seizoenen. Het levert eigenaar Fabrice Patay niet alleen meer flexibiliteit en zekerheid op, maar door de extra ruimte voor zo’n vijftig gasten ook extra omzet. “We kunnen nu altijd reserveringen van grote groepen aannemen.”
Omgeven door de Tafelbergheide en de Blaricummerheide, is restaurant De Goede Gooier een oase van rust om van de natuur én Franse seizoensgerechten te genieten. Binnen is er plek voor zo’n tachtig tot honderd gasten en sinds de coronapandemie heeft eigenaar Fabrice Patay dankzij een permanente terrasoverkapping extra ruimte voor z’n vijftig gasten.
De van oorsprong Franse chef-kok Patay werkte jarenlang in restaurants in de Gooische regio en is sinds 2014 met zijn vrouw eigenaar van restaurant De Goede Gooier in Blaricum. Hij vertelt dat de overkapping, aangelegd door Ambiance van der Wal uit Hilversum, hem meer flexibiliteit, zekerheid én omzet oplevert. “We zochten in de coronaperiode een oplossing om de gasten te plaatsen. Vanwege de maatregelen kon ik maar 40% van mijn zaak binnen gebruiken. Dit was een ideale oplossing en met deze overkapping hebben we nu altijd de ruimte om reserveringen van grote groepen aan te nemen. Deze reserveringen worden vaak lang van tevoren gedaan, maar het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, dus je weet vaak pas op het laatste moment of de groep buiten kan zitten.” En soms krijgen ze last minute aanvragen van groepen, zegt hij. Bijvoorbeeld als mensen uit de regio een condoleance willen houden in zijn restaurant. “We kunnen hier nu altijd ja tegen zeggen: ze kunnen zowel binnen als onder de pergola terecht.”
Lameloverkapping
Met de pergola bedoelt hij de permanente overkapping op het terras. De roteerbare lamellen zorgen voor een zelf bedienbare lichtinval en bij sluiting van de lamellen voor een waterdichte overkapping en daarmee een verlenging van het restaurant. “We zitten direct aan de heide. We wilden de overkapping laten aansluiten bij de natuur en dat is in overleg met Ambiance van der Wal mooi gelukt. Zowel de kleur en de sfeer passen hier mooi bij. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en ze waren hierin erg flexibel. Ze dachten mee, bijvoorbeeld over het aanleggen van de sfeerverlichting. De gasten zijn heel enthousiast, het ziet er ook gewoon heel mooi uit. ’s Zomers zit het hier altijd vol tijdens het diner en overdag lopen wandelaars – we zitten midden in een wandelgebied - graag bij ons binnen voor een kopje koffie met appeltaart. Nu kunnen ze ook heerlijk onder de overkapping zitten, ongeacht het seizoen.”